مکمل سلنیوم

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

مکمل سلنیوم

منابع خوب غذایی:خرچنگ دریایی ،گردوی برزیلی،نوعی صدف خوراکی به نام کلام،میگو ،صدف های پخته شده و غلات کامل.
وجود سلنیوم در مورد اینکه برخی ویروس های بدون زیان در بدن زندگی کنند یا آنکه به عوامل بیماری زای پر سرو صدایی با قدرت زیاد تبدیل شوند،نقش محوری دارد.
مطالعات آزمایشگاهی در دانشگاه کارولینای شمالی ابتدا نتیجه گیری کرد که سلنیوم سوئیچی است که باعث روشن شدن جکیل و هاید در ویروس ها میشود.بررسی های بعدی در دانشگاه جورجیا نشان داد که فقدان سلنیوم در سلول ممکن است عامل آغاز گری برای HIV ویروس عامل ایدز،باشد و موجب شود که این ویروس میزبان انسانی خود را نابود کند.مسخره آن است که ویروس تمایلی به آسیب رساندن ندارد و فقط به دنبال سلنیوم بیشتر میباشد.

مکمل سلنیوم
به گفته دکتر ویل تیلورفیک محقق ایدز در دانشگاه جورجیا ،اگر مطالعات بعدی اثبات میکرد که کمبود سلنیوم آغازگر انحراف ویروس ایدز به سمت بیماری زایی است ،در آن صورت حفظ حالت نهفته در این ویروس تنها با اطمینان کافی بودن مقدار سلنیوم بدن ممکن بود.

709952

مکمل سلنیوم
تاثیر سلنیوم بر روی ویروس ها شاید مهمترین اثر آن باشد،اما این ماده معدنی در بدن نقش های دیگری نیز دارد.سلنیوم موجب فعال شدن موادی میشود که چشم را در برابر آب نقش سلنیوم در آسیب چشم مروارید و قلب را در برابر آسیب عضلانی محافظت میکنند.این ماده معدنی به سمومی نظیر آرسنیک،کادمیم و جیوه متصل میشود تا از میزان زیان بخشی آنها بکاهد.سلنیوم موجب تقویت برخی از عوامل مقابله کننده با عفونت در دستگاه ایمنی بدن میشود.
در نهایت و قابل توجه آنکه سلنیوم از سلول های بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت میکند.رادیکال های ازاد مولکول هایی هستند که به طور طبیعی دچار تغییر مسیر شده و با دزدیدن الکترون ها از سلول های سالم بدن،تعادل خودشان را برقرار میکنند،در نتیجه به سلول های بدن اسیب میرسانند.
ویتامین E نیز دارای اثرات محافظتی مشابهی است .در حقیقت سلنیوم و ویتامین E به خوبی با یکدیگر بر علیه رادیکال های آزاد با یکدیگر همکاری میکنند،تا آنجا که اغلب جایگزین همدیگر میشوند.به همین دلیل کمبود یکی از این مواد منجر به کمبود دیگری خواهد شد.
در حالی که هیچ گونه علامت بالینی واضحی برای کمبود سلنیوم وجود ندارد،اما برخی از یررسی ها نشان داده اند که کمبود این ماده معدنی ممکن است در ایجاد بیماری قلبی نیز نقش داشته باشد.

مکمل سلنیوم
مصرف بی خطر سلنیوم
در حدود قرن سیزدهم،ماراکو پو لو متوجه شد که در غرب چین علف هایی وجود دارند که وقتی چهارپایان روی این علف ها میچریدند،سم آنها می افتاد.
در قرن های بعدی دانشمندان دریافتند که علت این امر وجود سطح سمی سلنیوم در گیاهانی بود که این حیوانات میخوردند و همچنین فهمیدند که مقادیر زیاد سلنیوم در رژیم غذایی علاوه بر اسب ها میتواند انسان ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.تنها تفاوتی که به ظاهر وجود دارد آن است که انسان مو و ناخن و اسب ها سم خود را از دست میدهند.
سایر عوارض مصرف بیش از حد سلنیوم شامل وجود بوی دائمی سیر در هوای بازدمی و پوست،طعم فلزی در دهان،سرگیجه و تهوع بدون دلیل واضح است.
امروزه میدانیم که نیاز روزانه به سلنیوم 70 میکرو گرم است.
برخی از پزشکان معتقدند که باید از مکمل سلنیوم با نام((ال-سلنومتیونین))استفاده و از مکملهایی با نام سلنیت سدیم))پرهیز کنید.،زیرا احتمال آن است که ال-سلنو متیونین موجب عوارض جانبی شود کمتر است و با ویتامین Cواکنش نشان نمیدهدکه جذب سلنیوم را مهر کند.
برای مقابله با ویروس ایدز،دوز درمانی دویست تا چهارصد میکرو گرم پیشنهاد شده است ،اما دانشمندان اخطار کرده اند که مکمل های سلنیوم را با دوز های بیش از صد میکرو گرم در روز فقط باید زیر نظر پزشک مصرف کرد.

مکمل سلنیوم
در مورد اینکه به مکمل های سلنیوم نیاز داریم یا نه،بحث هایی در جریان است.باران اسیدی و استفاده از سوخت های فسیلی ممکن است میزان سلنیوم را در زنجیره غذایی کاهش دهند.کاهش بیش تر مقدار سلنیوم مصرف شده میتواند مربوط به غذاهایی باشد که با روش های مختلف تهیه میشوندو ما آنها را میخوریم.به همین دلایل ،برخی از پزشکان معتقدند که مقدار سلنیوم مصرفی باید به مراتب بیشتر از نیاز روزامه باشد.گردوی برزیلی ظاهرا غنی ترین منبع موجود سلنیوم است.برای تامین نیاز روزانه تنها یک یا دو گردو کافی است.مکمل سلنیوم
اگر میخواهید سلنیوم مورد نیاز خود را از غذا ها به دست آورید،باید موضوع مهمی را مد نظر داشته باشید.گیاهان سلنیوم خود را از خاکی به دست می آورند که بر روی آن رشد میکنند.به طور کلی خاک نواحی مختلف دارای سلنیوم متفاوتی هستند در مناطقی که خاک آنها سلنیوم کمی دارند،محصولات کشاورزی آن مناطق نیز سلنیوم کمتری دارند.احشام نیز تحت تاثیر قرار میگیرند،زیرا حیوانات بر روی گیاهانی میچرند که از خاک کم سلنیوم به عمل می آیند..آنچه که این مشکل را پیچیده تر میسازد،وجود یونهایی است که از مصرف سوخت های فسیلی ،مانند زغال سنگ و نفت،تولید میشوند.این یون ها خاک را اسیدی میکنند،که این امر جذب سلنیوم را مختل میکند و مقدار سلنیوم موجود در محصولات کشاورزی را بیش از پیش کاهش میدهد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *