برنامه غذایی برای کاهش وزن

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

برنامه غذایی برای کاهش وزن

کم کردن وزن فقط به متعادل کردن کالری هایی که مصرف می کنید و کالری هایی که می سوزانید بستگی دارد. هیچ دارو، برنامه یا ماده ای نمی تواند به طور معجزه آسایی وزن شما را پایین بیاورد. نیم کیلو چربی معادل 3500 کالری است، ازاینرو برای کم کردن یک کیلو از وزنتان در هفته باید بتوانید طی 7 روز، روزانه حداقل 1000 کالری کمتر مصرف کرده و با ورزش کردن، سوختن کالری تان را تقویت کنید.

برنامه غذایی برای کاهش وزن

اصول برنامه غذایی

87

وقتی مجبور باشید کمتر از 1200 کالری در روز مصرف کنید، شاید سخت باشد که همه نیازهای غذایی بدنتان را تامین کنید. برنامه های غذایی که کمتر از این میزان کالری در روز به فرد می رسانند برای طولانی مدت خوب نیستند زیرا به مرور زمان بدنتان احساس قحطی کرده و حس پرخوری به شما غلبه خواهد کرد. طبق تحقیقاتی که دکتر باربارا رولز، فوق تخصص تغذیه دانشگاه ایالتی پن، توضیح می دهد که افراد می توانند با بالا بردن تراکم مواد مغذی در غذاهای مصرفی خود در عین کم بودن کالری، احساس سیری کنند، مثل غذاهای با محتوی فیبر یا آب بالا مثل میوه ها، سبزیجات و سوپ ها. آکادمی تغذیه و رژیم غذایی اضافه می کند که مصرف 4 تا 5 وعده غذایی در روز، ازجمله صبحانه، در کاهش وزن اهمیت زیادی دارد. براساس راهبردهای غذایی USDA، یک برنامه غذایی 1200 کالری می تواند شامل یک فنجان میوه، یک و نیم فنجان سبزیجات، 110 گرم غلات یا نان، 85 گرم گوشت یا حبوبات، 3 فنجان شیر بدون چربی و 17 گرم چربی یا روغن سالم، باشد.

ورزش

تعداد کالری هایی که از طریق ورزش می سوزانید برحسب سن، وزن، شدت و مدت تمرینتان متفاوت است. MayoClinic.com توصیه می کند که 30 دقیقه ورزش هوازی روزانه مثل پیاده روی تند یا دویدن داشته باشید. یک فرد 70 کیلویی که به مدت نیم ساعت با سرعت 5.5 کیلومتر در ساعت راه برود، 149 کالری می سوزاند. ورزش علاوه بر اینکه کالری می سوزاند، روحیه تان را تقویت کره و سلامت قلبی -عروقی تان را ارتقا می دهد. اگر به طور منظم ورزش نمی کنید، کم کم شروع کرده و به تدریج مدت تمرینتان را بالا ببرید. قبل از شروع هر برنامه ورزش با پزشکتان مشورت کنید.

برنامه غذایی برای کاهش وزن

راهکارهای رفتاری

داشتن دفترچه یادداشت غذایی یک راهکار رفتاری عالی برای موفقیت در کاهش وزن است. درواقع، در یک تحقیق که در سال 2008 انجام گرفت، مشخص شد که نوشتن چیزهایی که در طول روز می خورید، کاهش وزنتان را تا دو برابر تقویت می کند. این یادداشت برداری آگاهی و هوشیاری شما را نسبت به آنچه می خورید بالا برده و درنتیجه از پرخوری های فکری را کنترل می کند. اینکه یاد بگیرید آرام تر غذا بخورید هم خیلی مهم است. ازآنجا که 20 دقیقه از شروع غذا خوردنتان طول می کشد تا پیام سیری به مغز برسد، کسی که تند غذا می خورد، قبل از اینکه احساس سیری کند، به احتمال زیاد میزان غذای بیشتری مصرف خواهد کرد.

اگر در طول این هفت روز توانستید دو کیلوگرم وزن کم کنید ممکن است بخواهید آن را ادامه دهید اما به یاد داشته باشید که هرگز نباید به خودتان فشار بیاورید. موفقیت شما به اراده و تلاشتان بستگی دارد و باید بدانید اگر می خواهید برای خودتان وزن کم کنید آنگاه حتماً موفقیت در تیر رس شما خواهد بود.

نمونه ای از برنامه غذایی برای کاهش وزن:
صبحانه:
– یک فراورده لبنی کم چرب: شیر، ماست یا پنیر؛
– غلات: ۴۰ تا ۵۰ گرم نان یا ۲ تا ۳ عدد بیسکوئیت؛
– سبزیجات و میوه های خام: یک میوه یا آب میوه بدون شکر؛
– نوشیدنی: چای، قهوه و…؛
– در صورتی که ناهار به طور کامل صرف نمی شود، می توان در وعده صبحانه یک تخم مرغ آب پز یا مقداری گوشت کم چربی میل کرد.
ناهار و شام:
برنامه همیشگی
– یک سهم ( حدود ۱۰۰گرم خالص) گوشت کم چربی، مرغ یا ماهی یا ۲ عدد تخم مرغ؛
– مقدار کافی و دلخواه سبزیجات پخته ( تازه، کنسرو یا منجمد)؛
– لبنیات کم چرب؛
– سبزی یا میوه خام
گاه گاه و برای تنوع
– مقداری غلات ( نان، سیب زمینی، برنج، ماکارونی و…) با توجه به اشتها و نوع فعالیت؛
– سوپ سبزیجات؛
– میوه های پخته بدون شکر
استفاده از روغن و مواد چرب را در هنگام آشپزی به حداقل برسانید، اما روزانه ۲ تا۳ قاشق چایخوری روغن و ۱۰ گرم کره مصرف کنید. حداقل ۵/۱ لیتر آب در روز بنوشید. پس از کاهش وزن اضافی، تغذیه متعادل را رعایت کنید و مصرف شیرینی جات، نوشابه، تنقلات و… را به حداقل برسانید.
مطالب مرتبط

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *