گلوتامین چیست

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

گلوتامین چیست

گلوتامین میتواند از تخریب عضلات جلوگیری کرده،عضله سازی را توسعه داده،سیستم ایمنی بدن راتقویت کرده وذخایر گلیکوژن را زیاد میکند. سوال اینجاست اصلا گلوتامین چیست ؟

گلوتامین به عنوان یک آمینو اسید غیر ضروری طبقه بندی شده، چرا که به آسانی میتواند توسط بافت های مختلف نظیر عضلات مخطط ، کبد و بافت چربی سنتز و تولید شود گلوتامین فراوانترین آمینو اسیدموجود در جریان خون بوده که %۶۱ از منابع آمینو اسیدهای آزاد درون سلولی را شامل میشود( فراوانترین آمینو اسید داخل بافت عضله )،در حالی که آمینو اسید های شاخه ای ( BCAA) فقط ۸/۴ درصداز این منابع را شامل میشوند.ساختار منحصر به فرد گلوتامین ،با دو شاخه نیتروژن متصل به هم که حاوی %۱۹ نیتروژن میباشد این آمینو اسید را تبدیل به اصلی ترین انتقال دهنده نیتروژن به درون سلول های عضلانی کرده است

گلوتامین چیست

چرا بدن شما به گلوتامین نیاز دارد؟

برای اینکه کااملا متوجه شوید که چرا گلوتامین برای بدن مفید می باشد کمی باید دروس زیست شناسی را به اتفاق مرور کنیم.بدن برای انتقال آمونیاک به سراسر بدن از گلوتامین استفاده می کند،بنابراین بدن سعی می کند تا مقادیر گلوتامین موجود در خون را ثابث نگه دارد.گلوتامین توسط تارهای عصبی سیستم گوارشی وسیستم ایمنی به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از بدنسازان مقادیر بسیار زیادی پروتئین مصرف کرده، ولی به کافی از هضم گوشت ودیگر پروتئین ها گلوتامین به دست نمی آورند.

91

سلول های عضلانی انبارهای عظیمی از گلوتامین می باشسند.تحت شرایط خاص ،مثلا حین تمرینات سخت بدنسازی،بافت های بدن به گلوتامین بیشتری از آنچه که توسط رژیم غذایی وسنتز طبیعی تامین می شود،نیازدارند.هنگام استرس های مخرب،ممکن است که سطح گلوتامین درون سلولی تا بیش از %۵۰ کاهش

پیداکرده وغلظت پلاسما هم تا %۳۰ پایین آید.تحت این شرایط است که استفاده از گلوتامین به عنوان مکمل ضروری می شود.عضلات مخطط حاوی بیشترین غلظت گلوتامین درون سلولی می باشند،به طوریکه حدود%۶۰ ازکل ذخایر گلوتامین بدن رادربرداشته وبه عنوان اصلی ترین انبارذخیره گلوتامین دربدن شناخته می شوندواز اینرو صادرکننده عمده گلوتامین به دیگربافت ها می باشد.در زمان استرس های مخرب،گلوتامین واردجریان خون شده وبه بافت هایی که به ان نیازدارندمنتقل می شود.غلظت گلوتامین درون سلولی عضلات مخطط به وسیله تهدیداتی نظیرآسیب دیدگی،مسمومیت،استرس های طولانی مدت وگرسنگی تحت تاثیر قرارمی گیرد.درکنارعضلات مخطط،شش ها دومین  تولید کننده بزرگ گلوتامین می باشند.

گلوتامین چیست
گاوتامین بویژه بعد تمرین مفید میباشد، زمانیکه مواد مغذی تا زمان ریکاوری در سطح پایینی میباشند . تحقیقات نشان داده که در این شرایط سطح گلوتامین به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده بطوریکه ممکن است یک ماه طول بکشد تا به سطح اولیه برگردد! در ورزشکاران گلوتامین به عنوان شاخصی برای تعیین تمرین زدگی مورد استفاده قرار میگیرد. این کاهش سطح گلوتامین برای بافت های عظلانی مخرب میباشد. در این شرایط آمینو اسید های شاخه ای ( BCAA  ) که حدوداً %۳۷ از کل عضله را تشکیل میدهند،از عضلات مخطط جدا شده و مولکول های حاصله به جهت سنتز گلوتامین مورد استفاده قرار میگیرند.

گلوتامین چیست

در وضعیت کاتابولیک ( تخریب عضلانی ) ، گلوتامین اولین آمینو اسیدی است که برای جبران کمبودها مورد استفاده قرار میگیرد.گلوتامین پروتئین را به سمت سلول های عضله روانه میکند ، جایی که پروتئین به جهت رشد در آن سنتز میشود .  این بدان معنا است که در طول دوره های پر استرس ، نظیر تمرینات پر شدت که دلیل ایجاد شرایط مخرب بوده و ثابت شده است که به طور یکنواخت باعث کاهش سطح گلوتامین تا %۵۰ شده و چندین ساعت طول خواهد کشید تا این میزان به سطح طبیعی خود برگردد، مصرف گلوتامین اضافی ضروری میباشد. بعلاوه ، ال –گلوتامین همچنین فروپاشی پروتئین ( تخریب BCAA ) را کاهش داده که نتیجه آن سلول های عضلانی بزرگتر و قوی تر خواهد بود.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *