دی اسپارتیک اسید
در مورد آن فکر کنید.شما میتوانید تا حدود ۵۰% بیشتر از حالت معمول در بدن خود قویترین هورمون آنابولیک را داشته باشید و از طرفی انجام این کار کاملا به صورت طبیعی خواهد بود.در این مقاله ما قصد داریم برای شما بگوئیم که دی اسپارتیک اسید چیست و چگونه کار میکند.
دی اسپارتیک اسید چیست و چگونه باعث افزایش سطح تستوسترون میشود؟
دی اسپارتیک اسید یک آمینو اسید است که به طور طبیعی درون بدن در غده هیپوفیز، هیپوتالاموس و بیضهها یافت میشود.در تحقیقات اخیر مشخص شده است که سدیم دی اسپارتیک اسید در بدن به عنوان یک نورون انتقالی در سیستم عصبی و در بخشی که درگیر در تولیدات هورمونی میباشد عمل میکند و مشخص شد که دی اسپارتیک اسید میتواند باعث تحریک هورمونهای (LH) و (GH) از غده هیپوفیز شود.(LH) یک پیام رسان شیمیایی میباشد که از غده هیپوفیز حرکت کرده و به سمت بیضهها میرود تا پیام ساخت تستوسترون را صادر کند.علاوه بر تاثیر دی اسپارتیک اسید روی (LH) در تحقیقات مشخص شد که خود آن هم میتواند به طور مستقیم روی تولیدات تستوسترون تاثیر بگذارد.
آشنایی با دی اسپارتیک اسید
تحقیقات بالینی
در تحقیقات اخیر انسانی انجام شده مشخص شد که دی اسپارتیک اسید میتواند در کمتر از ۱۳ روز به طور متوسط در مردان بالغ ۴۵.۵% باعث افزایش سطح تستوسترون شود که در این بین حتی یک مورد وجود داشت که در کمتر از ۱۳ روز توانست با مصرف دی اسپارتیک اسید سطح تستوسترون خود را تا ۸۴% افزایش دهد.این یعنی تقریبا افزایش ۱۰۰ درصدی تستوسترون که این موضوع بسیار عالی میباشد.نکته جالب توجه این است که تا سه روز بعد از قطع مصرف دی اسپارتیک اسید سطح آن همچنان در بدن بالا خواهد ماند و سپس به آرامی کاهش پیدا خواهد کرد.این موضوع نشان میدهد که سطح تستوسترون در بدن به تدریج بالا رفته است و زمان قطع مصرف نیز به تدریج و به آرامی کاهش پیدا خواهد کرد.
آشنایی با دی اسپارتیک اسید
این موضوع مخصوصا برای ورزشکاران بسیار خوب میباشد زیرا تحقیقات نیز ثابت کرده است که بهتر است سطح هورمونها به آرامی به حالت اولیه خود بازگردند.
دی اسپارتیک اسید همچنین میتواند سطح نیتریک اکسید را نیز افزایش دهد.نیتریک اکسید یک ترکیب شیمیایی بسیار قوی میباشد که مسول ایجاد پمپاژ خونی قوی در عضلات و عروق میباشد.دی اسپارتیک اسید همچنین میتواند باعث افزایش نورونهای انتقالی نظیر دپامین و (GABA) شود که این دو نیز مسول بهبود حافظه و ضد افسردگی هستند.
شفاف سازی سو تفاهمات در مورد دی اسپارتیک اسید
اخیرا بحثهای زیادی مطرح بوده است که دی اسپارتیک اسید میتواند تاثیرات منفی روی گیرندههای (NMDA ) داشته باشد.و سوال بزرگ مطرح شده در اینجا این است که آیا دی اسپارتیک اسید سمی میباشد؟ در اینجا میخواهیم در این مورد کمی تخصصی تر صحبت کنیم و مطمئن هستیم شما نیز از این قسمت خوشتان میاید.اگر حتی دانشی نیز در این زمینه ندارید از خواندن این قسمت میتوانید بسیاری از موارد را درک کنید.
آشنایی با دی اسپارتیک اسید
اگر بخواهیم در ابتدا یک جواب کوتاه به سوال بالا بدهیم باید بگوییم نه.دی اسپارتیک اسید سمی نمیباشد.اول بیایید در مورد گیرندههای (NMDA ) صحبت کنیم.گیرندههای (NMDA ) گیرندههای یونوتروپیکی هستند که اجازه انتقال پیامهای الکتریکی را بین نورونهای مغز و ستون فقرات میدهند.برای انتقال پیامهای الکتریکی گیرندههای (NMDA ) باید باز شوند و برای باز ماندن آنها هم گلوتامین و هم گلیسین باید حضور داشته باشند تا به گیرنده (NMDA ) متصل شوند.هنگامی که گلوتامین و گلیسین به گیرنده (NMDA ) شوند آن گیرنده فعال تلقی خواهد شد.اما در اینجا به دو چیز دیگر نیز نیاز داریم.
اما فعال کردن گیرندههای (NMDA ) کار اسانی نمیباشد.در واقع کار بسیار سختی میباشد.گیرندههای (NMDA ) به وسیله منیزیوم بلاک شدهاند و برای باز شدن نیاز به دیپولاریزیشن کافی دارند.حتی اگر دی اسپارتیک اسید یا گلوتامین حضور داشته باشند شما همچنان به حضور گلیسین نیاز پیدا خواهید کرد.بنابراین برای فعال کردن گیرندههای (NMDA ) شما در آن واحد به چند مورد نیاز خواهید داشت.
آشنایی با دی اسپارتیک اسید
اکنون بیایید در مورد گیرندههای (NMDA ) بیشتر جستجو کنیم.موضوع اینجا جالب میشود.گیرندههای (NMDA ) دارای زیر واحدهای گوناگونی نظیر (NR2B ) و (NR2A ) هستند و تاثیر این زیر واحدها در فرایند فعال سازی متفاوت میباشد.اما خلاصه مطلبی که میخواهیم برای شما بگوئیم این است که دی اسپارتیک اسید را نمیتوان سمی قلمداد کرد.