آشنایی کامل با دگزامتازون
این داروها در موارد التهاب ( تورم ، قرمزی ، درد) درمان فرم های خاص آرتزیتیس ( بیماری التهابی مفاصل ) بیماریهای پوستی ، خونی ، کلیوی ، چشم ، تیروئید ، روده ای ، آلرژی ( حساسیت ) شدید و آسم استفاده می شود .
این دارو در درمان انواع ویژه سرطانها نیز کاربرد دارد .
آشنایی کامل با دگزامتازون
این دسته دارویی همچنین یکی از انواع داروهای دوپینگ رایج در میان ورزشکاران دوپینگی است که متاسفانه مدتی است که در برخی باشگاههای بدنسازی به همراه سایر استروییدهای آنابولیک ( هورمون های مردانه ) با وعده های دروغین و با قیمت های گزاف به افراد تزریق می شود .
محدودیت رژیم غذایی هنگام مصرف :
بیمار باید در هنگام مصرف دارو یک رژیم کم سدیم ، کم نمک ، سرشاراز پتاسیم یا یک رژیم پروتئین داشته باشد .
دگزامتارون می تواند باعث ناراحتی معده نیزشود بنابراین بهتر است دارو با غذا یا شیر مصرف شود .
در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو به شرط آنکه فاصله زیادی تا زمان مصرف نوبت بعدی از دارو وجود داشته باشد آن نوبت به محض یاد آوری مصرف شود در غیر این صورت تنها نوبت دوم مصرف گردد .
آشنایی کامل با دگزامتازون
عوارض جانبی دارو :
داروی دگزامتازون می توان باعث عوارض جانبی نیز بشود که در صورت طولانی شدن ویا از بین رفتن هر گونه ازاین علائم باید پزشک را مطلع ساخت عوارض جانبی شامل :
۱- تحریک پذیری و ناراحتی معده
۲- استفراغ
۳- سردرد
۴- گیجی
۵- بی خوابی
۶- بی قراری
۷- افسردگی
۸- اضطراب
۹- آکنه و جوش
۱۰- افزایش رشد مو
۱۱- بدن به آسانی کبود و کوفته می شود .
۱۲- دوره های قاعدگی نامنظم یا غایب خواهد شد .
در صورت رویت هر یک از علائم زیر پزشک را فوری مطلع سازید :
۱ – راش پوستی ۲- تورم در صورت ، اندام های انتهایی قوزک پا ۳- اشکال و اختلال در بینایی ۴- سرماخوردگی یا عفونتی که برای مدت طولانی ادامه دار است . ۵- ضعف عضلات ۶- مدفوع سیاه یا قیری رنگ
آشنایی کامل با دگزامتازون
سایرعوارض کورتیکواستروییدها :
پوکی استخوان ، چاقی ، اختلال حافظه ، قرمزی پوست ، افزایش میزان چربی که باعث پف کردن فرد و علامتی به نام صورت ماه شکل ( صورت گرد ) و تنه بوفالو ( تجمع چربی در نقاطی مانند سینه و پهلو ) افزایش تحلیل پروتئینی بافتی و اختلال ضربان قلب می گردد .