تردمیل
دستگاه تردمیل که اکثراً موتوردار است، شامل تسمه پهنی است که با چرخش به دور غلطکها بر روی صفحه اصلی امکان راه رفتن و دویدن با سرعتهای موردنظر را ایجاد مینماید. تردمیل در حقیقت شرایط انجام ورزش دو، مادر ورزشها، را در خانه و فضاهای بسته فراهم مینماید.
تردمیل میتواند جهت تمرینات قهرمانی باشگاهی ، حرفهای و خانگی استفاده گردد. قدرت موتور، کمترین و بیشترین سرعت، مدت کارکرد، شیب برقی و دستی و حداکثر وزن قابل تحمل شرایط و نوع تردمیل را تعیین مینماید.
اکثر تردمیلها دارای سیستم نمایشگر دیجیتالی هستند که ضربان قلب، مسافت، کالری، سرعت و زمان را نمایش میدهد.
تست ورزش تردمیل پیشرفتهای است که طبق برنامههای تعیین شده ورزش میدهد و با الکتروکاردیوگراف کامپیوتری شرایط سلامت قلب و عروق را بررسی مینماید.
تردمیل در بیشتر باشگاههای ورزشی، که در کنار سایر انواع دستگاههای ورزشی میباشد. تردمیل یک تسمه دارد که چرخش آن باعث به حرکت درآمدن صفحه این دستگاه میشود. به این ترتیب، شما میتوانید روی آن راه بروید یا حتی بدوید. تردمیل یکی از بهترین و پر کاربرد ترین وسایل ورزشی برای کاهش وزن می باشد.
کار کرد تردمیل :
تردمیل ممکن است موتور داشته یا نداشته باشند. اگر نوع بدون موتور را انتخاب کرده باشید، در واقع، نیروی وزن و فشار پاهای شما است که باعث به حرکت درآوردن صفحه تردمیل میشود. این نوع تردمیل، دستگاهی سبک است و اگر هزینه مختصری برای خرید این دستگاه در نظر گرفته باشید، میتوانید همین نوع را برای ورزش در منزل خودتان انتخاب کنید. اما نوع موتوردار تردمیل، تکنولوژی پیشرفته تری دارد و موتوری که در آن کار گذاشته شدهاست به کمک عضلات شما میآید و به این ترتیب، شرایط گوناگونی برای دویدن یا راه رفتن برای شما به وجود میآورد.
در این دستگاه، موتور تردمیل است که باعث چرخش تسمه و حرکت صفحه تردمیل میشود. شما میتوانید سرعت آن را به صورت شیب دار تنظیم کنید و حالتی را به وجود آورید مثل این که دارید در یک مسیر سربالایی راه میروید یا میدوید. این تردمیلها معمولاً یک مانیتور کامپیوتری دارند که با سیمهای مخصوصی به بدن وصل میشوند و میتوانند ضربان قلب را نشان دهند تا ورزشکار متوجه شود که آیا شدت حرکتهایش روی تردمیل کافی است و موجب کاهش وزنش میشود یا نه. اگر به صفحه مانیتور این تردمیلها نگاه کنید، برنامههای از پیش تعیین شدهای را خواهید یافت که به کمک آنها میتوانید الگوی راه رفتن یا دویدن خودتان را روی تردمیل تنظیم کنید.
ویژگی های یک تردمیل خوب:
قدرت موتور: بهتر است که قدرت موتور continuous power از ۱٫۵ اسب بخار کمتر نباشد. تردمیل باید موتوری آرام، نرم و بی صدا داشته باشد که قدرت آن حد اقل به ۱٫۵ اسب بخار برسد. اگر از دستگاه بیشتر برای دویدن تا پیادهروی استفاده میشود، یا اینکه وزن یکی از استفاده کنندههای بیشتر از ۱۲۰ کیلو باشد باید تردمیل این امکان راداشته باشد که قدرت آن را بتوان تا ۲ یا ۳ اسب بخار نیز بالا برد.
عرض تسمه: اگر بزرگ اندام هستید بهتر است از تسمههای پهنتر استفاده کنید، اکثر تردمیلها با عرض تسمه ۴۰ سانتیمتر به بالا میباشند. هر چه تسمه عریض تر باشد دویدن راحت تر میباشد. تسمهٔ آن باید حتماً دولا و حداقل ۳۵ سانتیمتر عرض و ۱۰۰ سانتیمتر طول داشته باشد. باید به صورتی باشد که یک گام معمولی را پاسخ گو باشد و اگر گامهای شما به طور معمول بلندتر هستند، چه بهتر که این اندازهها نیز بیشتر باشد تسمه نقاله تردمیل باید در قسمت زیرین که در تماس با تخته تردمیل است دارای لایههای پارچهای همراه با تارهای کربن باشد تا از ایجاد الکتریسیته ساکن در هنگام کار تردمیل جلوگیری شود این الکتریسیته ساکن باعث تخلیه بارهای قویالکتریکی به مدارات الکترونیکی تردمیل میشود و اکثر اوقات صفحه نمایش آسیب خواهد دید.
چهارچوب و فرم دستگاه: هم میتواند از استیل و هم از آلومینیوم ساخته شود. استیل سنگین تر و محکم تر است اما ممکن است در طولانی مدت زنگ بزند. آلومینیوم سبک تر است اما زنگ نمیزند.
نوار صفحه: باید به صورتی باشد که راه رفتن بر روی آن راحت بوده و ضربهٔ پای شمار ا نیز بتواند به خوبی جذب کند
نمایشگر تردمیل: باید میزان سرعت، شیب، زمان و مسافت طی شده توسط کاربر را نشان بدهد که البته در بعضی از مدلها ضربان قلب و میزان کالری مصرفی نیز نمایش داده میشود. همچنین صفحهٔ نمایشگر آنها میبایست بزرگ بوده که خواندن سرعت، شیب، زمان و مسافت را برایتان آسان تر کند.
برد کنترل موتور تردمیل برای کنترل سرعت و قدرت تردمیل طراحی شده و بر اساس فرکانس سوئیچ ترانزیستور برد کنترل سرعت و قدرت موتور را کنترل میکند
نکات مهم برای دویدن بر روی تردمیل
1- هرگز با پاهای برهنه بر روی تردمیل پیاده روی نکنید و یا ندوید و حتما باید کفشهای مخصوص دویدن را پوشیده باشید، چراکه خطر بالای آسیب دیدگی را در بر خواهد داشت.
2- شروع حرکت و پایان حرکت بر روی تردمیل همواره با سرعت بسیار آهسته انجام شود.
3- همواره گیره ایمنی دستگاه را به خود متصل کنید.
4- در صورتی که حین دویدن احساس سرگیجه و یا سیاهی رفتن چشمها را دارید، بلافاصله تمرین را متوقف کنید.
5- همواره گرم کردن (Warm Up) و سرد کردن (Cool Down) با سرعتهای پایین صورت بگیرد.
6- هنگام دویدن از گرفتن دستگیره خودداری کنید، چراکه باعث افزایش شانس آسیب دیدگی شما میشود. در صورتی که نمیتوانید بدون گرفتن دستگیره بدوید، سرعت شما نامناسب است.
7- از اشتباهات شایع در حین دویدن روی تردمیل، کوتاه کردن قدمها و تندتر کردن سرعت قدمها (Over Striding) به علت استرس ناشی از افتادن از روی دستگاه است که باید از آن اجتناب کرد.
8- همواره سعی شود که فرود پا بجای پاشنه بر روی سینه پا باشد.
9- از آنجا که جهت حرکت تردمیل به سمت عقب و جهت حرکت پای شما به سمت جلو است، همواره سعی کنید برای جلوگیری از ایجاد نیروی مخالف (Shearing Force) روی مچ و زانوها، فرود پاها تقریبا در زیر مرکز ثقل بدنتان باشد و خیلی جلوتر از بدن، پاهایتان فرود نیاید.
10- مرتبا برنامه سرعت و شیب دستگاه را تغییر دهید تا بدنتان به یکنواختی دستگاه عادت نکند.